Miksi kissat "säksättävät"?

Miksi kissat "säksättävät"?

Oletko koskaan ihmetellyt, miksi kissasi tekee outoja, säksättäviä ääniä nähdessään lintuja tai pieniä eläimiä? Nämä oudot äänet vaikuttavat siltä, että kissa yrittäisi kommunikoida lintujen kanssa, olipa kyseessä sitten turhautuminen tai innostus. Käytöksen taustalla on synnynnäinen metsästysvietti, joka on monien kissan käyttäytymismuotojen taustalla.

Vaikka kotikissat olisivat täysin sisätiloissa eläviä, niillä on silti synnynnäisiä metsästysvaistoja. Linnuille säksättäminen on vain yksi näistä vaistomaisista tavoista. (Vinkki: Onko sinulla kissa, joka tykkää säksättää linnuille? Aktivoidaksesi sen vaistot, kannusta ja houkuttele sitä leikkimään jollain saalista simuloivalla lelulla. HaukkuHovin Pomppiva lintu - kissan lelu on tähän esimerkiksi täydellinen valinta. 

Yrittäessämme ymmärtää, miksi kissat tekevät mitä tekevät, kyse on usein arvailusta. Monet käyttäytymistutkijat uskovat, että kissan säksättäminen linnuille on tapa purkaa turhautumista, kun se ei pysty tavoittamaan saalista. Toiset uskovat, että säksätysmuoto on reaktio kissan adrenaliiniryöppyyn sen huomatessa saaliinsa.

Jotkut käyttäytymistutkijat uskovat, että kissan säksättävät leuat jäljittelevät "kuolonpuraisua" ja että kissat vain valmistautuvat viimeiseen hetkeen. Kissojen kyky matkia saaliin ääniä osoittaa oveluutta, joka ansaitsee lisätutkimusta.

Jos sisäkissasi on lintujen tarkkailija, lintujen ruokintapaikan perustaminen sen suosikki ikkunan ulkopuolelle houkutellaksesi lisää lintuja katseltavaksi voi olla loistava idea! Aseta kissanpuu ikkunan eteen, jos et halua kissasi istuvan ikkunalaudoilla.

Toivottavasti tämä blogipostaus auttaa sinua ymmärtämään paremmin kissasi säksättämistä ja antaa uusia ideoita kissasi aktivointiin!

Takaisin blogiin